AC service

Känner du att bilens ac har försvagats eller har slutat att fungera, då är det hög tid att låta oss kika på din ac. Hos oss på Thomas bilfix i Malmö kan du ta del av våra tjänster och ge din ac ökad livslängd.

  • Vi börjar med att tömma luftkonditioneringen och dammsuga.
  • Luftkonditioneringssystem kan lätt absorbera fukt, is, mögelsporer och andra allergener, som alla är viktiga och måste avlägsnas.
  • När systemet är rent fyller vi det med ny ren gas för att göra luftkonditioneringen som ny.
  • Vi fyller även på kompressorolja med spårämne. Ibland gör du oväntade upptäckter när du servar din bil. När det gäller AC-service händer det ibland att man upptäcker en läcka när man dammsuger,

och istället för att fortsätta med servicen behöver man felsöka. Det har sitt eget pris, men vi får naturligtvis alltid kundens medgivande innan vi gör något med bilen som inte var överenskommet i förväg. På Thomas bilfix har vi erfaren personal som kan de ömtåliga delarna utan och innan.

Bilens AC system måste servas regelbunden precis som många andra punkter på bilen, men detta ingår tyvärr sällan i servicekontrollen från tillverkaren. Därför är det viktigt att man som kund håller reda på detta och beställer eller får utförd AC service regelbunden som t.ex i samband med en bilservice.

Anledning till att man måste göra en AC service ungefär vart tredje år är pga. att systemet läcker ca. 10% varje år och ungefär efter 3år är mängden av köldmedel halverad allt beroende på hur mycket systemet på just din bil rymmer. Detta innebär att systemet måste jobba hårdare för att ge dig den kyla du vill ha, men det uppnås ändå inte för att det inte finns tillräckligt med gas Detta kommer innebära:

  •         Ökad slitage på komponenterna, eftersom dem måste jobba mer frekvent eller under längre tid
  •         Ökad bränsleförbrukning, eftersom kompressorn måste jobba under längre tid eller till och med konstant
  •         Ökad risk för haveri under körning. Pga. att kompressor måste jobba så mycket mer kan den även haverera pga. ökad värmebildning inuti. Oftast går det inte att köra vidare ifall detta skulle hända. På vissa bilmodeller kan det till och med bli allvarligare problem som skadar andra komponenter i motorrummet än bara AC komponenter

Ifall dit system har gas, men ändå inte funkar. Då blir det en felsökning istället

Andra Tjänster

Professionella tjänster

Rulla till toppen

Boka / begär offert hos vår bilverkstad

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.

Kontaktinformation
Önskemål Om Tid & Datum
Välj Önskad Tjänst