kamremsbyte

Kamremen i en bil används för att driva kamaxeln i motorn och fyller en viktig funktion när olika axlar ska synkroniseras under drift. Över tid utsätts den för slitage och en kamrem har en genomsnittlig livslängd innan den behöver bytas ut.

Det vanliga är att biltillverkaren har tagit fram en rekommendation som du bör följa. Skulle kamremmen gå av under körning kan det orsaka stora skador i motorn, vilka blir betydligt dyrare att åtgärda än ett kamremsbyte.

Det är bilmodellen som avgör exakt hur svårt det är att byta kamrem, men i samtliga fall krävs både kompetens och specialverktyg. En annan sak att tänka på är att kamremmen måste monteras med rätt spänning. Den skiljer sig också åt mellan olika bilmodeller. I vår moderna bilverkstad i Malmö har våra erfarna bilmekaniker hjälpt massvis av nöjda kunder med ett kamremsbyte. Vi vet vad som gäller och har också utrustningen för att säkerställa att kamremsbytet går rätt till.

Andra delar byts ut när du bytar kamrem, så som vattenpump och viss typ av spännrullar, då dem här komponenterna arbetar tillsammans med kamrem. De har också varit i drift lika länge som kamremmen som slitits ut, så ofta rekommenderar vi att du även byter ut sådana komponenter. Kostnaden är nämligen låg i jämförelse med att behöva göra ett nytt kamremsbyte i händelse av att de går sönder inom en snar framtid. För vissa bilmodeller utnyttjas kamremmen för att se till att vattenpumpen drivs. Då är ett tips att passa på att byta ut vattenpumpen när du ändå ska byta kamrem i Malmö.

Andra Tjänster

Professionella tjänster

Rulla till toppen

Boka / begär offert hos vår bilverkstad

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.

Kontaktinformation
Önskemål Om Tid & Datum
Välj Önskad Tjänst